Ads 468x60px

Translate

понедељак, 24. јун 2013.

Smart Rotation (Pametna rotacija)

Da li često gledate video ili čitate vesti na vašem smart telefonu? Da li Vam smeta ona dosadna opcija okretanja ekrana iz vertikalnog u horizontalni položaj i obrnuto čim malo nakrenete ekran? Da li biste želeli da Vaš pametan telefon, bude još pametniji i da zna kada treba, a kada ne da izvrši tu rotaciju? Ako je Vaš odgovor na sva ili na neka od ovih pitanja ''Da'', onda je ova opcija prava stvar za Vas:
Smart Rotation (Pametna rotacija)

  1. Čemu služi? Ova opcija će onemogućiti rotiranje ekrana iz portret u lendskejp mod. Korisna će Vam biti ukoliko čitate neki text, gledate video ili koristite aplikaciju sa podrškom za oba moda, kada iz sedećeg (ili stojećeg) položaja želite da pređete u ležeći. Tada, u odnosu na tlo, telefon prelazi iz uspravnog u horizontalni položaj i ekran bi trebalo da se preorjentiše na lendskejp mod, ali, ova opcija Vam onemogućava to, pa tako i u ležećem položaju možete bez problema čitati text u portret modu.
  2. Procenat korisnosti? 80%. Ova opcija je vrlo korisna, ali nije neophodna na telefonu. Galaxy S3 poseduje i opciju potpunog deaktiviranja rotacije ekrana, koja se može staviti u notifikacioni panel, pa samo jednim potezom možete potpuno deaktivirati rotaciju i koristiti potret mod u ležećem položaju. Ne važi i obrnuto, pa tako nećete moći da koristite lendskejp mod kako u stojećem, tako ni u sedećem položaju, pa u tim slučajevima, korisnost ove opcije dolazi do izražaja, te otuda i visok procenat.
  3. Kako uključiti? Uđite u PODEŠAVANJA, zatim u EKRAN, i onda čekirajte opciju PAMETNA ROTACIJA.

Нема коментара:

Постави коментар